8 skoldagar kvar till sommarlov!

Nu har jag gjort den största smoothien i min historia, bänkat mig på bron med Hungerflickan och datorn på sidan om. Solen skiner. Första dagen på den nya veckan skulle inte kunna inledas bättre!


Ge mig en säng, tack!

Hemma efter 6 timmars jobb och nu väntas någon timme samhällsplugg. Godnatt!

Morsdag

Stackars mamma har inte fått något av mig. Ännu. Men det ska bli ikväll, vet bara inte vad ännu :S Oops..
Har dock bakat kladdkaksmuffins som hon bad mig om för att ha något att bjuda grannarn på.

Nu skiner solen och jag sitter i soffan med samhällsfrågor att göra. Jag hoppas att det börjar regna snart som väderprognosen säger, så jag slipper få ännu mer dåligt samvete. Ska nog ta en cykeltur i alla fall.


Just nu..

..sitter jag framför ESC-finalen med mamma och lillebror.
Jag hoppas på Tyskland eller Belgien tror jag, ingen aning.. Kommer tillbaka när jag hört alla bidrag och ger min dom :P


Senare:
Jag röstade på både Tyskland och Turkiet. Hoppas någon av dom vinner! Belgien, Cypern och Ukraina var också bra..


Hälsosamt godis


Min lördag

Jag vaknade upp med täppt näsa och halsont imorse. Så blir det alltid efter att jag tränat hårt någon gång. Jag blir förkyld..

Den här lördagen ska jag göra något jag längtat efter! I lugn och ro ska jag ligga under täcket i soffan med datorn i knäet, en kopp te, läsa några sidor i boken Hungerflickan och svara på samhällsfrågor om EU. Lite bloggläsandes emellanåt, skriva lite i utbytesstudentforumet också kanske, fippla lite med en header som aldrig blir färdig och drömma mig bort till en varm sommardag med jordgubbar och glass.


Någon som vill göra mig en header?

Det spelar ingen roll hur många gånger jag försöker börja med en. Jag kommer ingen vart och det blir bara fult..

Fredagsmorgon

Om ungefär en timme går bussen och jag sitter här i köket framför datorn med nytvättat hår och precis uppäten frukost. Vet inte om jag ska gå till skolan eller stanna hemma, för jag mår inte så bra. Är bara 10 skoldagar kvar nu, så jag kanske skulle ta och kämpa lite..


Min sommarplåga x antal år sedan



Jag minns att jag ville ha hennes klänning så himla gärna!

Godaste kladdkakan du smakat

Jag har alltid bakat mycket, men har blivit lite ringrostig på slutet och gått från att baka en gång varje dag till en gång i månaden. Men idag slog jag till och bakade världens godaste kladdkaka! Det är inte jag lyckas så bra med dem, men den här slår det mesta! Och jag tog tid på hur lång tid det tog att göra den: 4min


Sätt ugnen på 150 grader. (Jag har varmluft, så öka temperaturen till 175 i vanlig.)

2 ägg
3dl socker
1,5 tsk vaniljsocker, drygt

4,5 msk kakao
1dl mjöl

Kokos till formen.

Vispa lätt ihop ägg & socker med en vanlig handvisp.
Smält smöret i mikron. Snabbt och enkelt!
Vispa ner det varma smöret.

Grädda i mitten av ungnen 24 min.

Tillsätt kakao och mjöl. Rör med slev.



Låt stå ett tag innan du äter den. Godast blir den efter några timmar i kylskåp och nästan bättre dagen efter!


Hann tyvärr inte med att knäppa någon bild på skapelsen..


Solen skiner

Nu sticker jag ut och springer! Minst 5km idag har jag bestämt ;)

Äntligen var det över

Imorse kl.9:00 var det dags för det stora Kemikursprovet i Kemi A. En bok innehållande 300 sidor!
Under hela provet satt jag och knaprade nötter för att hålla blodsockret på lagom nivå och ta någon klunk saft då och då. Efter 3 timmar var jag färdig och det var dags för lunch.

Det är så himla skönt att vara klar med kemin! Kändes som att något tungt lyfts bort från min rygg och jag kan äntligen slappna av. Nu har jag endast samhällsfrågor om EU som ska in, 1 (eller 2?) Tyskanationella, MaA del 1 i nationella + MaB, hemfysikprov och sedan ska jag läsa ut Hungerflickan och svara på frågor. Jag tror det var allt..

Nedräkningen har börjat! Endast 10 skoldagar kvar nu..

70 timmar på en buss

Nu har jag hemma igen efter 9 underbara dagar i Frankrike. Har fullt upp i någon vecka nu, men ska få in lite bilder här och berätta lite mera.

Tschüs!

Just a day, just an ordinary day..

Just trying to get by.


Du får kalla det vad du vill..

Jag känner för att inte göra någonting alls just nu. Jag vill bara klicka runt på olika sidor på internet och läsa onödig fakta, ligga i sängen, ta en cykeltur, locka håret, prova gamla klänningar uppe på rummet, skriva listor om allt och inget, lyssna på samma låt om och om igen på spotify, dricka te och inte behöva tänka på allt jag borde göra. Det är just detta jag håller på med också och får inget vettigt gjort. Jag har börjat räkna ner till sommarlovet och har redan räknat klart. Tack för mig och godnatt.


 


Blondin vs. Rödtott

Tog "det stora steget" för ett par veckor sedan och tonade mitt blonda hår rött. Grät nästa första kvällen pga. att
jag ångrade mig, men nu är jag väldigt glad över att jag vågade. Att byta hårfärg kan göra ganska mycket skillnad.
Reaktionerna på skolan dagen efter var väldigt roliga :) Hah

Idag tänkte jag bleka slingor för att bli relativt blond igen, men tog i ytterligare en röd toning blandat med en brunare ton.
Efter någon tvätt kommer det bli perfekt, känns liiite för mörkt just nu..


Vad tycker du? Blond eller röd?


(Rödfärgen blir inte alls rättvis på fotot. Det är mycket mer röd/brunt :)


Spöregn, bågar och en kopp te

Regnet öser ner utanför fönstret och jag sitter uppkurad i sängen med en kopp te och försöker få ner några rader  i word, men det går inte alls. Tvn är på och jag inväntar Hollywoodfruarna som börjar om först en timme. Nya bågar provas också. Jag har riktigt svårt att bestämma mig för vilket par jag ska välja. Men det är inte ovanligt, jag har för det mesta svårt att bestämma mig. Eller alltid. Typ..



Nu örsk já in't mer


Har suttit alldeles för länge framför datorn och försökt fixat med koder och design, men kommer ingen vart känns det som. Pappa kom nyss med en bit choklad och jag har kokat mig lite citronte.

Tänkte ta mig en tupplur och hoppas på att halsen blir bättre. Plugget skjuter jag upp, har ingen lust att anstränga mig det minsta. Det enda jag vill är att ligga i sängen, dricka te, äta, fundera på vad jag ska ha med till Frankrike på fredag, läsa bloggar, zappa på tvn och ta det allmänt lugnt. Knapra lite alvedon borde jag också göra.

Vi hörs när det kommer bättre tider. Förhoppningsvis om ett par timmar igen..


Ursäkta röran..

Håller på att fixa om här, med allt blir bara fel..

Innedag

Vaknade mitt i natten av att halsen gjorde betydligt mycket ondare än innan jag somnade. Det fick bli lite datorsittande och ett par mackor och fil innan jag somnade om igen. Det enda som lindrade litegranna var att äta.

Jag vaknade nyss igen, solen skiner, men halsen gör fortfarande ont. Så idag har jag bestämt mig för att ligga i sängen hela dagen, fixa med bloggen och skriva klart en sak till skolan. Kanske att jag går ut och får i mig lite D-Vitamin. Det kan ju vara bra..

Dricka mjöd..?

Grannen har bjudit mamma på mjöd och undrar om jag vill följa med på fika. Hm.. Det skulle vara roligt att smaka, men är inte speciellt lockad. Har för mig att det var gjort på mjöl och vatten och att det är en dryck som vikingarna drack förr i tiden. I allafall "Hem till Midgård" som visades på tv för x antal år sedan.

Men enligt kära wikipedia står det: Mjöd, även kallat honungsvin, är en alkoholhaltig dryck som får sin alkoholhalt genom jäsning av honung. Även andra råvaror får förekomma i ett mjöd.




RSS 2.0